Glasvijlen basic

Wat zijn glasvijlen?

Glasvijlen zijn vergelijkbaar met papieren of stalen vijlen, maar met het verschil dat ze zijn gemaakt van speciaal behandeld glas. Het schurende oppervlak van glasvijlen ontstaat door etsen en is buitengewoon fijn en zacht voor de natuurlijke nagels. 

  • Verkrijgbaar in 11 kleuren
  • In de  lengtes  90 mm, 115 mm, 140 mm en 195 mm
  • In twee diktes:
    • 2 mm (90 / 115 / 140 mm)
    • 3 mm (140 en 195 mm)

De vijlen van 90 en 140 mm zijn verkrijgbaar met Swarowski steentjes

Bohemia vijlen met Swarovski

De vijlen van 195 mm zijn bedoeld voor de teennagels

Waarom glasvijlen gebruiken?

Ze voorkomen rafelen en breken van nagels

Klassieke nagelvijlen, zoals staal of papier, zijn te grof. De nagel breekt tijdens het vijlen af ​​en dan kan er rafelen of breken optreden. De schurende structuur van onze glasvijl is prima, de nagel heeft minder last van het vijlen. Als je nagels kwetsbaar zijn, kan het kopen van een glasvijl je helpen.

Hij zal nooit bot zijn

De glasvijl gaat beduidend langer mee dan een papieren vijl. Een kwaliteitsglasvijl zal bij normaal gebruik nooit verslijten . Met de juiste zorg ziet het er nog steeds hetzelfde uit als toen je het kocht.

Effectief

Door de scherpe microstructuur van het schuuroppervlak kan de nagel snel en voorzichtig tegelijk worden gevijld. U hoeft niet langer twee soorten vijlen te gebruiken, de ene voor grof zagen en de andere voor het reinigen. Je kunt alles in één keer doen, wat veel tijd scheelt.

Antibacterieel

In tegenstelling tot papier, dat nooit in contact mag komen met water, kunnen glasvijlen worden gewassen , afgespoeld en zelfs gesteriliseerd in vloeistof. Het is belangrijk om de vijl schoon te houden om mogelijke bacteriegroei te voorkomen, wat het risico op infectie vermindert.

Tips voor het gebruik van glazen nagelvijlen

De punt van de glasvijl is een handig hulpmiddel bij het verwijderen van vuil van de nagels. Het kan echter ook gezien worden als een “verraderlijk” wapen als je aan boord gaat in een vliegtuig. Speciaal daarvoor hebben we ook glasvijlen met afgerond uiteinde.

Scroll naar boven